Postcode Drachten-Azeven

Het overzicht van alle postcodes in Drachten-Azeven

Algemene informatie Drachten-Azeven

Drachten-Azeven is een plaats in de gemeente Opsterland en ligt in de provincie Friesland. het netnummer van Drachten-Azeven is 0512. Het inwonersaantal van Drachten-Azeven is 29.830.


Provincie Friesland
Gemeente Opsterland website gemeente
Netnummer Drachten-Azeven 0512
Inwoners Drachten-Azeven 29.830

Demografische gegevens van Drachten-Azeven

Drachten-Azeven hoort bij de de Gemeente Opsterland. Deze gemeente telt in totaal 29.830 inwoners waarvan er 50% man en 50% vrouw zijn. De leeftijden zijn als volgt verdeeld: 17% tussen 0 en 14 jaar, 12% tussen 15 en 24 jaar, 21% tussen 25 en 44 jaar, 31% tussen 45 en 64 jaar, en 20% is 65 jaar of ouder. 44% van de mensen is gehuwed en 44% is ongehuwed. Er zijn in totaal 12.380 huishoudens. Deze bestaan uit 29% eenpersoons-huishoudens, 34% tweepersoons-huishoudens en 37% huishoudens met één of meer kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,4 personen.

Bron: CBS

Postcodenummers Drachten-Azeven

Drachten-Azeven heeft totaal 1 unieke postcodenummers. Hieronder een overzicht van alle postcodenummers die in Drachten-Azeven liggen.

9207


Wijken in Drachten-Azeven

Gemeente Opsterland bestaat uit 6 verschillende wijken. Hieronder alle wijken die horen bij de gemeente Opsterland.

Gorredijk Langezwaag Terwispel Beetsterzwaag Ureterp Bakkeveen


Plaatsen rondom Drachten-Azeven

De plaatsen en dorpen die in de buurt liggen van Drachten-Azeven.

Augustinusga Beetsterzwaag Boelenslaan Boornbergum De Tike De Wilgen Donkerbroek Drachten Drachtstercompagnie Drogeham Eastermar Frieschepalen Gorredijk Harkema Hemrik Hoornsterzwaag Houtigehage Jistrum Jubbega Kootstertille Kortehemmen Lippenhuizen Marum Nijega Olterterp Opeinde Opende Rottevalle Siegerswoude Sumar

Drachten-Azeven op de kaart


Treinstation(s) in Drachten-Azeven

Er zijn geen treinstations in Drachten-Azeven