Postcode Hoornsterzwaag

Het overzicht van alle postcodes in Hoornsterzwaag

Algemene informatie Hoornsterzwaag

Hoornsterzwaag is een plaats in de gemeente Heerenveen en ligt in de provincie Friesland. het netnummer van Hoornsterzwaag is 0516. Het inwonersaantal van Hoornsterzwaag is 50.290.


Provincie Friesland
Gemeente Heerenveen website gemeente
Netnummer Hoornsterzwaag 0516
Inwoners Hoornsterzwaag 50.290

Demografische gegevens van Hoornsterzwaag

Hoornsterzwaag hoort bij de de Gemeente Heerenveen. Deze gemeente telt in totaal 50.290 inwoners waarvan er 49% man en 51% vrouw zijn. De leeftijden zijn als volgt verdeeld: 17% tussen 0 en 14 jaar, 11% tussen 15 en 24 jaar, 23% tussen 25 en 44 jaar, 29% tussen 45 en 64 jaar, en 21% is 65 jaar of ouder. 41% van de mensen is gehuwed en 45% is ongehuwed. Er zijn in totaal 22.397 huishoudens. Deze bestaan uit 34% eenpersoons-huishoudens, 32% tweepersoons-huishoudens en 34% huishoudens met één of meer kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,2 personen.

Bron: CBS

Postcodenummers Hoornsterzwaag

Hoornsterzwaag heeft totaal 1 unieke postcodenummers. Hieronder een overzicht van alle postcodenummers die in Hoornsterzwaag liggen.

8412


Wijken in Hoornsterzwaag

Gemeente Heerenveen bestaat uit 7 verschillende wijken. Hieronder alle wijken die horen bij de gemeente Heerenveen.

Heerenveen Noord-Heerenveen Hoornsterzwaag Jubbega Oranjewoud Skarsterlân Boarnsterhim


Plaatsen rondom Hoornsterzwaag

De plaatsen en dorpen die in de buurt liggen van Hoornsterzwaag.

Bakkeveen Beetsterzwaag Boijl Boschoord Donkerbroek Drachten Drachten-Azeven Drachtstercompagnie Elsloo Frieschepalen Gorredijk Haule Hemrik Jubbega Kortehemmen Langedijke Lippenhuizen Makkinga Nieuwehorne Nijeberkoop Nijeholtpade Noordwolde Oldeberkoop Olterterp Oosterstreek Oosterwolde Oudehorne Siegerswoude Terwispel Ureterp

Hoornsterzwaag op de kaart


Treinstation(s) in Hoornsterzwaag

Er zijn geen treinstations in Hoornsterzwaag