Postcode Kinderdijk

Het overzicht van alle postcodes in Kinderdijk

Algemene informatie Kinderdijk

Kinderdijk is een plaats in de gemeente Molenwaard en ligt in de provincie Zuid-Holland. het netnummer van Kinderdijk is 078. Het inwonersaantal van Kinderdijk is 29.067.


Provincie Zuid-Holland
Gemeente Molenwaard website gemeente
Netnummer Kinderdijk 078
Inwoners Kinderdijk 29.067

Demografische gegevens van Kinderdijk

Kinderdijk hoort bij de de Gemeente Molenwaard. Deze gemeente telt in totaal 29.067 inwoners waarvan er 51% man en 49% vrouw zijn. De leeftijden zijn als volgt verdeeld: 21% tussen 0 en 14 jaar, 15% tussen 15 en 24 jaar, 22% tussen 25 en 44 jaar, 26% tussen 45 en 64 jaar, en 17% is 65 jaar of ouder. 47% van de mensen is gehuwed en 44% is ongehuwed. Er zijn in totaal 10.634 huishoudens. Deze bestaan uit 25% eenpersoons-huishoudens, 32% tweepersoons-huishoudens en 44% huishoudens met één of meer kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,7 personen.

Bron: CBS

Postcodenummers Kinderdijk

Kinderdijk heeft totaal 2 unieke postcodenummers. Hieronder een overzicht van alle postcodenummers die in Kinderdijk liggen.

2960 2961


Wijken in Kinderdijk

Gemeente Molenwaard bestaat uit 12 verschillende wijken. Hieronder alle wijken die horen bij de gemeente Molenwaard.

Nieuw-Lekkerland Bleskensgraaf Brandwijk Goudriaan Molenaarsgraaf Ottoland Oud-Alblas Wijngaarden Groot-Ammers Langerak Nieuwpoort Streefkerk


Plaatsen rondom Kinderdijk

De plaatsen en dorpen die in de buurt liggen van Kinderdijk.

Alblasserdam Barendrecht Berkenwoude Bleskensgraaf ca Capelle aan den IJssel Dordrecht Gouderak Heerjansdam Hendrik-Ido-Ambacht Krimpen aan de Lek Krimpen aan den IJssel Lekkerkerk Moordrecht Nieuw-Lekkerland Nieuwerkerk aan den IJssel Oud-Alblas Ouderkerk aan den IJssel Papendrecht Puttershoek Ridderkerk 's-Gravendeel Sliedrecht Stolwijk Streefkerk Wijngaarden Zwijndrecht

Kinderdijk op de kaart


Treinstation(s) in Kinderdijk

Er zijn geen treinstations in Kinderdijk