Postcode Veenklooster

Het overzicht van alle postcodes in Veenklooster

Algemene informatie Veenklooster

Veenklooster is een plaats in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland en ligt in de provincie Friesland. het netnummer van Veenklooster is 0511. Het inwonersaantal van Veenklooster is 12.811.


Provincie Friesland
Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland website gemeente
Netnummer Veenklooster 0511
Inwoners Veenklooster 12.811

Demografische gegevens van Veenklooster

Veenklooster hoort bij de de Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Deze gemeente telt in totaal 12.811 inwoners waarvan er 51% man en 49% vrouw zijn. De leeftijden zijn als volgt verdeeld: 18% tussen 0 en 14 jaar, 12% tussen 15 en 24 jaar, 23% tussen 25 en 44 jaar, 29% tussen 45 en 64 jaar, en 19% is 65 jaar of ouder. 43% van de mensen is gehuwed en 45% is ongehuwed. Er zijn in totaal 5.312 huishoudens. Deze bestaan uit 30% eenpersoons-huishoudens, 31% tweepersoons-huishoudens en 39% huishoudens met één of meer kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,4 personen.

Bron: CBS

Postcodenummers Veenklooster

Veenklooster heeft totaal 1 unieke postcodenummers. Hieronder een overzicht van alle postcodenummers die in Veenklooster liggen.

9297


Wijken in Veenklooster

Gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland bestaat uit 4 verschillende wijken. Hieronder alle wijken die horen bij de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

Kollum Oost Noordwest Zuidwest


Plaatsen rondom Veenklooster

De plaatsen en dorpen die in de buurt liggen van Veenklooster.

Aalsum Anjum Augsbuurt Augustinusga Boelenslaan Buitenpost Burum Damwâld De Falom De Westereen Doezum Dokkum Driezum Drogeham Eastermar Ee Engwierum Gerkesklooster Harkema Houtigehage Jistrum Jouswier Kollum Kollumerpomp Kollumerzwaag Kootstertille Lioessens Metslawier Morra Niawier

Veenklooster op de kaart


Treinstation(s) in Veenklooster

Er zijn geen treinstations in Veenklooster