Postcode Nieuweschoot

Het overzicht van alle postcodes in Nieuweschoot

Algemene informatie Nieuweschoot

Nieuweschoot is een plaats in de gemeente Heerenveen en ligt in de provincie Friesland. het netnummer van Nieuweschoot is 0513. Het inwonersaantal van Nieuweschoot is 50.290.


Provincie Friesland
Gemeente Heerenveen website gemeente
Netnummer Nieuweschoot 0513
Inwoners Nieuweschoot 50.290

Demografische gegevens van Nieuweschoot

Nieuweschoot hoort bij de de Gemeente Heerenveen. Deze gemeente telt in totaal 50.290 inwoners waarvan er 49% man en 51% vrouw zijn. De leeftijden zijn als volgt verdeeld: 17% tussen 0 en 14 jaar, 11% tussen 15 en 24 jaar, 23% tussen 25 en 44 jaar, 29% tussen 45 en 64 jaar, en 21% is 65 jaar of ouder. 41% van de mensen is gehuwed en 45% is ongehuwed. Er zijn in totaal 22.397 huishoudens. Deze bestaan uit 34% eenpersoons-huishoudens, 32% tweepersoons-huishoudens en 34% huishoudens met één of meer kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,2 personen.

Bron: CBS

Postcodenummers Nieuweschoot

Nieuweschoot heeft totaal 1 unieke postcodenummers. Hieronder een overzicht van alle postcodenummers die in Nieuweschoot liggen.

8452


Wijken in Nieuweschoot

Gemeente Heerenveen bestaat uit 7 verschillende wijken. Hieronder alle wijken die horen bij de gemeente Heerenveen.

Heerenveen Noord-Heerenveen Hoornsterzwaag Jubbega Oranjewoud Skarsterlân Boarnsterhim


Plaatsen rondom Nieuweschoot

De plaatsen en dorpen die in de buurt liggen van Nieuweschoot.

Aldeboarn Blesdijke Bontebok De Blesse De Knipe Delfstrahuizen Echtenerbrug Gersloot Haskerdijken Haskerhorne Heerenveen IJsselham Jonkerslân Katlijk Langelille Langezwaag Luinjeberd Luxwoude Mildam Munnekeburen Nieuwebrug Nieuwehorne Nijehaske Nijeholtwolde Nijelamer Nijetrijne Oldeholtpade Oldeholtwolde Oldelamer Oldemarkt

Nieuweschoot op de kaart


Treinstation(s) in Nieuweschoot

Er zijn geen treinstations in Nieuweschoot